Delegeren, dat kun je leren!

Delegeren1Je werk (deels) uit handen geven zodat je zelf meer kunt focussen op je kerntaak, het is niet makkelijk ik geef het toe. Waar ben je zelf goed in en waar ligt je prioriteit? Wat kost je (te)veel tijd en zou je misschien door een Virtueel Assistent kunnen laten doen? Delegeren kun je leren. Daarom is het verstandig om eerst een lijst te maken met taken die nu veel tijd vergen.

Hoe kom ik erachter wat ik uit handen kan geven?

Download gratis deze lijst en probeer dit een week lang bij te houden. Heel gemakkelijk en snel in Excel. Beschrijf in het kort de werkzaamheden, waar het onder valt en de duur van deze werkzaamheden. Na deze week moet het duidelijk voor je zijn welke taken je het beste kunt delegeren. Je hoeft natuurlijk niet alles in een keer uit handen te geven. Daarom is het werken met een Virtueel Assistent (VA) zo handig, begin met een taak, spreek een X aantal uur per week of maand af .

Waarom delegeren?

Élk uur wat jij niet aan administratie / organisatie-werk hoeft te besteden, kun je met klanten werken en maak je ‘winst’ op de investering die je in mij doet. Meer tijd voor klantenbezoeken, productontwikkeling, uitwerken van offertes, noem maar op. Dit is zakelijk gewin, maar ook op persoonlijk vlak boek je vooruitgang in de vorm van tijdwinst.

DienstenHoe werkt dat nou, werken met een VA?

Heel simpel. Je hebt een duidelijk beeld van welke taken je prima door iemand anders kan laten uitvoeren. Doordat je hebt bijgehouden hoeveel tijd het je nu kost kun je een inschatting maken hoeveel uur je een VA kunt inschakelen. In de praktijk blijkt dat ik een stuk sneller werk en daardoor jou geld en tijd kan besparen. Je kunt mij al voor 1 uur per week inhuren. Dit kan eenmalig, periodiek of op structurele basis. In deze blog staat precies beschreven wat ik voor je kan regelen.

Ga je de stap zetten?

Kom je tot de conclusie dat je eigenlijk met een VA nog meer kan verdienen? Twijfel dan niet, en neem contact met me op voor een oriënterend gesprek. Dit kan face-to-face, via Skype of per telefoon.